Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wellicht komt je vraag vaker voor en staat het antwoord tussen de veelgestelde vragen. Hieronder zie je alle veelgestelde vragen opgesplitst per dienst. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Je kan ook een kijkje nemen op de website van EM-Cultuur.

  AdresData

 • Kan ik mijn e-mailadres veranderen?

  Jazeker. Onder Instellingen (rechtsboven) kunt u zien waar uw adressenlijsten naar toe worden gestuurd. Om dit e-mailadres te veranderen stuurt u een mail naar administratie@em-cultuur.nl. Wij zullen het e-mailadres dan voor u aanpassen.

  Het is ook mogelijk om voor uw collega’s een gratis meelees abonnement aan te vragen. Zij kunnen dan adreslijsten samenstellen en zoeken in het bestand. Als u wilt dat zij hun eigen adressenlijsten kunnen downloaden is een extra account ad €25,- per jaar de beste optie.

 • Ik ben mijn inloggegevens kwijt?

  U kunt uw gegevens opvragen via  de link Wachtwoord vergeten. Lukt dit niet, omdat u bijvoorbeeld bent vergeten welk e-mailadres er is gebruikt, stuur dan een mail naar support@em-cultuur.nl.

 • Kan ik met meerdere collega’s tegelijk in AdresData werken?

  Ja, dat kan. AdresData onderscheidt vier soorten gebruikers:

  • Gast – u bent niet ingelogd en kunt alleen zoeken
  • Proefabonnee – u heeft 2 weken gratis toegang en kunt alles, behalve downloaden
  • Hoofd gebruiker – u heeft volledige toegang tot AdresData functies, inclusief het downloaden op uw eigen e-mailadres
  • Meelezer – u kunt adressenlijsten samenstellen, zoeken, favorieten maken, alleen niet downloaden.
 • Zijn alle gegevens in AdresData up2date?

  Ja, AdresData beschikt over de meest volledige en actuele culturele adressenbestanden. Onze afdeling Update streeft ernaar de gegevens in AdresData zo up to date mogelijk te houden. Actualiseren gebeurt door het dagelijks scannen van geprinte en digitale nieuwsbronnen, maar zeker ook door feedback van de gebruikers die mutaties aan ons doorgeven.

  Jaarlijks worden alle organisaties in het bestand benaderd met de vraag om hun gegevens te controleren en actualiseren. Waar geen respons komt op de uitnodiging en rappels zullen we via de beschikbare bronnen op het internet actualiseren.

  Uiteraard is geen bestand van 10.000 organisaties 100% actueel. Heeft u mutaties, suggesties voor organisaties die ontbreken? Graag dan uw feedback naar update@em-cultuur.nl.

 • Hoe kan ik AdresData adressen mailen?

  U kunt de organisaties met post- en e-mailadres downloaden in Excel formaat. U kunt er dan voor kiezen om ze bijvoorbeeld met Outlook te mailen. Het is ook mogelijk om deze adressen te koppelen met ons e-mailmarketing programma MailingLijst. Wij zorgen dan dat de gegevens altijd actueel zijn en automatisch worden bijgewerkt in uw mailinglijst.

  Het is belangrijk dat u goed segmenteert. AdresData biedt ruime mogelijkheden om te filteren en verfijnen zodat u de juiste organisaties en personen kunt mailen. Gebruik dus geen oude lijsten maar denk telkens goed na over voor wie uw boodschap interessant is. U loopt anders het risico als spammer te worden gezien.

  U kunt de gegevens onbeperkt downloaden in Excel en PDF voor de duur van uw abonnement.

 • Kan ik ook downloaden in Excel?

  Ja, met een AdresData abonnement kunt u  adressenlijsten downloaden in PDF en Excel. U heeft zelf nog de mogelijkheid om te kiezen in welke structuur u het Excel bestand wilt ontvangen. Voor een postmailing, voor een e-mailing of gewoon alle beschikbare gegevens.